Loetjoe Boek

De avonturen van Loetjoe uit Senang

Loetjoe Boek

Hij is er! Loetjoe Boek. Het kleurrijke boek vertelt in twaalf sprookjesachtige acrylverfschilderijen het verhaal van de eerste schooldag van de 4-jarige Loetjoe.

De schilderijen zijn van de hand van de Groningse kunstenares Roxanne Monsanto; schrijver en copywriter Pierre Carrière, ook uit de stad, schreef de teksten bij de prenten.

Loetjoe – een aandoenlijke kruising tussen een giraf, koe en Jack Russel terriër – woont op het eiland Senang en gaat de dag na zijn vierde verjaardag voor het eerst naar school in de Canyons van Weleer.

Loetjoeboek is in meerdere opzichten uniek. Niet alleen vanwege de bijzondere beestjes in hun fantasiewereld vol grotten, woestijnen en cactussen, maar ook door de uitvoering. Het prentenboek is duurzaam gedrukt met inkt op plantaardige basis en heeft een bijzonder formaat. Daarnaast is het niet alleen te koop in de boekhandel, maar ook in een tijdelijke winkel aan de Folkingestraat 18 in de stad Groningen. Tot eind mei is het daar verkrijgbaar voor 19,50.  Je kan Loetjoe Boek ook hier bestellen.

ignite-me.nl